حدیث نور

سیاسی -مذهبی

۶۰ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۴ ثبت شده است

پنجشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۲۳ ق.ظ

اعتماد به آمریکا

پرونده ای که بسته نخواهد ماند/فخرالدین اسدی

 

آنها متوجه نشدند که واشنگتن در عین امضای قراردادهای امنیتی کلان و بلند مدت با پاریس و آن هم به صورت همزمان مشغول جاسوسی از کاخ الیزه و نهادهای دولتی فرانسه است!

پایگاه بصیرت،گروه بین الملل/ پرونده جاسوسی ایالات متحده آمریکا از کشورهای اروپایی و جاسوسی دولتهای اروپایی از یکدیگر ، موضوعاتی هستند که طی روزهای اخیر ابعاد تازه ای از آنها فاش شده است. برخی اسناد تازه نشان می دهد که ایالات متحده آمریکا در عین جاسوسی از شهروندان کشورهای مختلف اروپایی، دستگاههای امنیتی آلمان را نیز وادار به جاسوسی از فرانسوی ها کرده است. مقامات امنیتی آلمان نیز با چراغ سبز آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و اعضای حزب افراطی دموکرات مسیحی این اقدام را صورت داده اند. در چنین شرایطی مرکل به یک متهم امنیتی در نزد افکار عمومی آلمان و دنیا تبدیل شده است. وی اطلاعات شهروندان خود را در اختیار دستگاههای امنیتی آمریکا قرار داده و از سوی دیگر، حاضر شده است تا با واشنگتن در خصوص جاسوسی از کاخ الیزه ( در دوران حضور سارکوزی در قدرت) همراهی کند. این جاسوسی درست در زمانی صورت گرفته است که سارکوزی و مرکل حکم دو شریک بلافصل را در اتحادیه اروپا داشته اند! اگرچه ممکن است صدر اعظم آلمان ادعا کند که وی به طور مستقیم در این پروسه نقشی نداشته است، اما رئیس دفتر مرکل و شخص وی از جاسوسی های مشترک سازمانهای جاسوسی آمریکا و آلمان از فرانسوی ها اطلاع داشته اند.

حیرت شهروندان اروپایی از جاسوسی های مشترک  آمریکا و آلمان

هم اکنون شهروندان فرانسوی و آلمانی از یک سو نسبت به اطلاعاتی که در خصوص جاسوسی های مشترک آمریکا و آلمان درج شده سردرگم هستند  و از سوی دیگر، در انتظار تکمیل این اطلاعات تا ترسیم تصویری مشخص از جاسوسی های دستگاههای امنیتی آمریکا و اروپا از حریم شخصی خود هستند.

این افشاگری های سلسله وار خشم شهروندان آلمانی و فرانسوی را برانگیخته و البته به مانند همیشه با سکوت مقامات آمریکایی مواجه شده است! چندی پیش افشا شد که  مقامات سازمان اطلاعات فدرال آلمان، برخی اطلاعات ضروری مانند آدرس ایمیلهای الکترونیکی و شماره تلفنهای افراد خاص  را جهت تسهیل روند جاسوسی های مشترک دوجانبه در اختیار مقامات آمریکایی قرار داده اند. این افشاگری درست در شرایطی صورت گرفت که چندی قبل از آن ، اخبار مربوط به شنود تلفن همراه مرکل توسط مقامات آمریکایی منجر به خشم شهروندان آلمانی شده بود. با این حال بر خلاف پیش بینی شهروندان آلمانی، مرکل واکنشی چندان در این خصوص نشان نداد. از همان لحظه " سکوت معنادار مرکل" در مقابل افشای جاسوسی آمریکا از مکالمات تلفنی وی به یک معمای امنیتی در غرب تبدیل شد. به راستی چرا صدر اعظم آلمان نمی خواست این پرونده مهم مفتوح گردیده و علیه دستگاههای امنیتی ایالات متحده اقامه دعوی شود؟

افشاگری هایی که از سوی ادوارد اسنودن صورت گرفته است، نشان از نزدیکی دستگاههای امنیتی آمریکا و آلمان با یکدیگر دارد. بر این اساس، بسیاری از اطلاعات شهروندان آلمانی از سوی دستگاههای امنیت این کشور در اختیار مقامات آمریکایی قرار گرفته است. با این حال آخرین سلسله از افشاگری های صورت گرفته در خصوص جاسوسی مشترک آلمان و آمریکا از کاخ الیزه پرده از رازی به مراتب بزرگ تر در ماورای مناسبات جاسوسی و امنیتی برلین و واشنگتن بر می دارد.

مرکل یک متهم است

این روزها آنگلا مرکل که در جریان شنود تلفن همراه خود توسط آمریکا سعی داشت در کسوت یک قربانی امنیتی ظاهر شود، به یک متهم تمام عیار تبدیل شده است. صدر اعظم آلمان پس از افشاگری های اخیر سکوت کرده و در عمل قصد ندارد در خصوص اقدامات پشت پرده وقیحانه خود و حزب متبوعش یعنی حزب دموکرات مسیحی توضیحی ارائه دهد. در آن سو، دو حزب سوسیال دموکرات و حزب سبز آلمان مرکل را جهت پاسخدهی در این خصوص تحت فشار قرار داده اند.

نکته قابل تامل اینکه اتحادیه احزاب مسیحی و دموکرات  ( دموکرات مسیحی،سوسیال مسیحی و دموکراتهای آزاد ) ، احزاب مخالف مرکل را بابت سرزنش صدر اعظم آلمان در این پرونده حساس مورد عتاب قرار داده اند! هم حزبی های مرکل معتقدند که اساسا جای طرح این مباحث ، آن هم به صورت گسترده در میان افکار عمومی صحیح نیست! مرکل بار دیگر در معاملات پشت پرده جاسوسی و امنیتی با آمریکا باخت! این بار شدت و بازه این شکست به مرابت نسبت به دفعات قبلی بیشتر است.  تا قبل از افشاگری های اخیر نشریات اروپایی در خصوص جاسوسی های مشترک آلمان و آمریکا از کاخ الیزه،  مقامات آمریکایی بارها به مرکل هشدار داده  بودند که با موضع گیری در خصوص برخی کارشکنی های امنیتی آمریکا( مانند استراق سمع مکالمات تلفنی مرکل) زمینه اثبات همکاری های مشترک امنیتی برلین و واشنگتن و جاسوسی های مشترک این دو از فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی را فراهم نیاورد! البته مرکل نیز مو به مو به درخواست مقامات آمریکایی عمل کرد اما جاسوسی مشترک برلین و واشنگتن در پاریس مسئله ای نبود که بتوان آن را کتمان نگاه داشت، خصوصا اینکه برخی رسانه های آلمانی به شدت پیگیر این پرونده هستند.

فرانسه  ،بازنده بزرگ معاملات امنیتی با آمریکا

تحلیلگران معتقدند که کاخ الیزه قربانی بازی مشترک امنیتی آلمان و آمریکا شده است. فرانسوی ها در دوران ریاست جمهوری نیکلا سارکوزی یعنی از سالهای 2007 تا 2012 میلادی به یکی از اصلی ترین متحدان امنیتی آمریکا در اروپا تبدیل شدند، اما آنها متوجه نشدند که واشنگتن در عین امضای قراردادهای امنیتی کلان و بلند مدت با پاریس و آن هم به صورت همزمان مشغول جاسوسی از کاخ الیزه و نهادهای دولتی فرانسه است!

فرانسوی ها در این معادله، هم " قربانی" و هم " متهم" هستند. این دوگانگی معمای جاسوسی های آمریکا در اروپا را بیش از پیش پیچیده ساخته است.  ریچارد واکر تحلیلگر مسائل امنیتی وبین الملل نشریه آمریکن فری پرس حدود دو سال قبل در مقاله ای نوشت :

"به نظر سازمان اطلاعات فرانسه روابط مرموزی بین کارکنان ارشد دوره سارکوزی رئیس جمهور پیشین فرانسه با سیا و موساد وجود دارد. این موضوع خود را در خرابکاری های مشترک سایبری در فرانسه نشان داده اند. برخی مقامات فرانسوی مدعی شده اند که سیا به تنهایی مسئول خرابکاری های سایبری می باشد و تا حدودی موساد در تولید ویروس های مخرب سایبری دست داشته است. در واقع مقامات فرانسه سعی دارند این اقدام را همکاری بین موساد و سیا بنامند و کشور خود را از مسئولیت دست داشتن در تولید ویروس های مخرب سایبری، برهانند."

با این حال، ریچارد واکر متوجه رابطه ای فراتر از آنچه مقامات سازمان اطلاعات فرانسه افشا کرده اند نشد! واقعیت امر این است که دستگاههای اطلاعاتی فرانسه خود نیز در بسیاری از جاسوسی های آمریکا از شهروندان کشورشان دخیل بوده اند.

در اواخر سال 2013 میلادی روزنامه فرانسوی «لوموند» گزراش تکان دهنده ای را  با استناد به افشاگری‌های «ادوارد اسنودن» مامور پیشین سازمان جاسوسی آمریکا منتشر کرد. گزارشی که انتشار آن موجی از حیرت وخشم را در میان شهروندان فرانسوی برانگیخت. بر اساس افشاگری های ادوارد اسنودن،  آژانس امنیت آمریکا از 70/3 میلیون تماس تلفنی در فاصله 10 دسامبر 2011  تا 8 ژانویه 2013 جاسوسی کرده است. این اقدام با برنامه‌ای به نام «US-985D» صورت گرفته و در قالب آن از پیام‌های متنی نیز جاسوسی شده است.لوموند پیش از این نیز از جاسوسی گسترده آمریکایی‌ها از شبکه اینترنت در فرانسه خبر داده بود. که از جمله اهداف جاسوسی ایالات متحده آمریکا  می‌توان به شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک، توییتر و اطلاعات بانکی اشاره کرد.

دستگاههای امنیتی و دولت فرانسه در نهایت پاسخی نسبت به دغدغه شهروندان خشمگین کشورشان در خصوص افشاگری های اداوارد اسنودن ندادند. با این حال شرایط هم اکنون به گونه ایست که مقامات فرانسوی نیز به مانند مقامات آلمانی باید پاسخگوی همکاری های مشترک جاسوسی و امنیتی خود با مقامات آمریکایی باشند.

نتیجه گیری

دو کشور آلمان و فرانسه، نتیجه معاملات پشت پرده امنیتی و جاسوسی خود با ایالات متحده آمریکا را به بدترین نحو ممکن دریافت کرده اند. هم اکنون شهروندان آلمانی و فرانسوی و حتی شهروندان سایر کشورهای اروپایی دیگر کمترین اعتمادی نسبت به مقامات امنیتی و دولتی خود نداشته و آنها را با ادله ای محکم در خصوص فروش اطلاعات شخصی شهروندانشان به سازمانهای جاسوسی آمریکا متهم می کنند.نکته جالب تر اینکه واشنگتن، دستمزد بازی وقیحانه دستگاههای امنیتی کشورهای آلمان و فرانسه در زمین خود را با جاسوسی مشترک از این دو کشور و تحریک دستگاههای امنیتی این دو علیه یکدیگر داده است! این خود نشان دهنده اوج وقاحت مقامات آمریکایی در مواجهه با نزدیک ترین شرکای بین المللی خود می باشد! در اینجاست که یش از پیش متوجه آسیبها و آفات " اعتماد به آمریکا" خواهیم شد. به راستی زمانی که واشنگتن حتی به نزدیک ترین شرکای سیاسی و امنیتی خود در نظام بین الملل رحم نمی کند، اعتماد به آن چه توجیه و معنایی خواهد داشت ؟.....

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۱:۲۳
رضا صادقی
پنجشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۱۶ ق.ظ

ایران هراسی

دکتر گرت پورتر

«مسیر دیپلماتیک» به «مقصد» تحریم‌های فلج‌کننده

 

آوریل ۲۰۰۹، هیلاری کلینتون وزیر وقت خارجه آمریکا به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان اطلاع داد دولت «مسیر دیپلماتیک» را روشی می‌داند برای «به دست آوردن اعتبار و نفوذ در میان ملت‌هایی که به آمریکا کمک خواهند کرد طبق خواسته ما، دایره تحریم‌ها تنگ‌‌تر و فلج‌کننده‌تر شود».

آنچه پیش رو است بخشی از کتاب «بحران ساختگی: داستان ناگفته هراس از ایران هسته‌ای» دکتر گرت پورترGareth Porterروزنامه‌نگار ، تاریخدان، نویسنده و تحلیلگر مستقل سیاست‌های خارجی و نظامی آمریکاست. او در دوره جنگ ویتنام، علیه جنگ فعالیت می‌کرد و پس از آن نیز در یک موسسه تحقیقاتی ضد جنگ در واشنگتن به فعالیت‌هایش ادامه داد. پورتر در رشته سیاست بین‌الملل، از دانشگاه شیکاگو مدرک کارشناسی ارشد گرفته و همچنین دوره دکترای خود در رشته مطالعات جنوب شرقی آسیا را در دانشگاه کورنل گذرانده است. او همچنین در سیتی کالج نیویورک و آمریکن یونیورسیتی درس مطالعات بین‌الملل را تدریس کرده است.

 اوباما نه تنها درباره مذاکرات مستقیم با ایران بر سر مسأله هسته‌ای بلکه شاید حتی در مورد ایجاد روابط جدید، جدی به نظر می‌رسید. او در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008، برقراری ارتباطات دیپلماتیک نزدیک با ایران را یکی از سیاست‌های اصلی خود در روابط خارجی اعلام کرده بود و حتی در اولین هفته‌های تصدی ریاست جمهوری خود، یک پیام تبریک تلویزیونی به مردم و «رهبران» ایران به مناسبت سال نوی ایرانی (نوروز) ارسال کرد که نشان می‌داد اوباما خواستار روابط «صادقانه و مبتنی بر احترام متقابل» است.[1]

اما موضع عمومی اوباما با تصمیماتی که وی عملاً در طول اولین هفته‌های تصدی ریاست جمهوری اتخاذ کرد تناقض داشت. سال 2012 بود که معلوم شد سیاست واقعی اوباما در برابر ایران تا چه حد با آنچه عموم مردم درک کرده بودند، فاصله داشت.

این سیاست از سه بعد مهم، ارتباط نزدیکی با سیاست ضد‌ایرانی دولت نتانیاهو -که تازه روی کار آمده بود- داشت: اول اینکه اوباما به طور پنهان اجازه اجرای حمله سایبری مشترک آمریکایی- اسرائیلی به تأسیسات غنی‌سازی ایران در نطنز را صادر کرد، دوم، او در برابر ایران آن موضع دیپلماتیکی را اتخاذ کرد که مورد قبول نتانیاهو بود و نتانیاهو نیز در عوض با توقف شهرک‌سازی در کرانه باختری موافقت کرد و سوم اینکه اوباما از تهدید حمله نتانیاهو به ایران استفاده کرد تا اهرمی برای فشار دیپلماتیک بر تهران به دست آورد.

اوباما بلافاصله پس از مراسم تحلیف خود در سال 2009، شروع به دیدارهای منظم با متخصصان جنگ سایبری در آژانس امنیت ملی[2] و سازمان سیا کرد که مامور اجرای برنامه‌ای تحت عنوان «بازی‌های المپیک» بودند. این برنامه در دولت جرج بوش آغاز شده بود. طولی نکشید که او مجوز اولین حمله سایبری برنامه‌ریزی شده به تأسیسات غنی‌سازی ایران در نطنز را صادر کرد.[3] اوباما برنامه جنگ سایبری علیه ایران را که هم بوروکراسی امنیت ملی آمریکا و هم اسرائیل به آن کاملاً متعهد شده بودند، عملی می‌ساخت. این برنامه حاصل نزدیک به سه سال تلاش آژانس امنیت ملی، در همکاری با دایره منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای سازمان سیا و اسرائیل بود که به طور مشترک مسئولیت وارد کردن یک ویروس رایانه‌ای به نیروگاه نطنز را بر عهده داشتند.[4] این اولین حمله سایبری  بود که از سوی یک کشور با هدف تخریب کامل زیرساخت غیرنظامی یک کشور دیگر اجرا می‌شد.

 همزمان با مذاکرات هسته ای اوباما برای تحریم‌های اقتصادی جدی‌تر علیه ایران در صورت نپذیرفتن پیشنهاد آمریکا آماده می‌شد؛ خط مشی‌ای که آشکارا نقش دیپلماسی را کم‌رنگ می‌کرد. اوایل مارس 2009، دانیل گلیسر،[18] معاون وقت وزیر خزانه‌داری به بروکسل فرستاده شد تا به مقامات اتحادیه اروپایی درباره سیاست «دوبعدی» دولت اوباما گزارش دهد. پیام گلیسر این بود که «تعامل» تنها زمانی موفق خواهد بود که «تنبیه و پاداش‌ها» با هم ترکیب شوند؛ [19]ماه آوریل نیز هیلاری کلینتون،[20] وزیر خارجه آمریکا به کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان اطلاع داد دولت «مسیر دیپلماتیک» را روشی می‌داند برای «به دست آوردن اعتبار و نفوذ در میان ملت‌هایی که به آمریکا کمک خواهند کرد تا طبق خواسته ما، دایره تحریم‌ها تنگ‌‌تر و فلج‌کننده‌تر شود».[21]

 تابستان 2009، اوباما یک تصمیم راهبردی در رابطه با ایجاد روابط دیپلماتیک جدی با ایران اتخاذ کرد. اوباما در واکنش به نامه ایران به آژانس مبنی بر درخواست کمک برای به دست آوردن منبع جدید سوخت جهت تغذیه رآکتور تحقیقاتی تهران[22] -که ایزوتوپ‌هایی برای درمان بیماران سرطانی تولید می‌کرد- طرح پیشنهادی سیمور را که «تبادل سوخت» بود، در دستور کار قرار دارد. این طرح ایران را ملزم می‌کرد حدود سه‌چهارم از ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به مدت یک سال یا بیشتر در ازای وعده تأمین منابع مورد نیاز برای رآکتور تحقیقاتی تهران از کشور خارج کند. طرح یاد‌‌شده احتمالاً به این دلیل که  ایران را از اهرم فشار اصلی‌اش در مذاکرات محروم می‌کرد، مورد پذیرش این کشور نبود، لذا هدف آمریکا از ارائه آن افزایش حمایت لازم برای تحریم  پس از امتناع تهران از پذیرش آن بود.[23]

دو هفته پیش از جلسه آمریکا، فرانسه و روسیه با ایران در وین برای بحث درباره طرح آمریکا در بیستم و بیست و یکم اکتبر 2009، جلسه «دولت‌های همفکر در مورد ایران» (شامل آمریکا، متحدین اروپای غربی آن، کانادا، استرالیا، نیوزیلند و ژاپن) بدون اعلان عمومی در واشنگتن برگزار شد تا درباره تحریم‌های جدید علیه ایران بحث شود. فرضیه ضمنی جلسه این بود که گفتگوهای وین احتمالاً موفقیت‌آمیز نبوده و «مسیر تعامل دیپلماتیک» به طور نامحدود بسته خواهد شد تا کاملاً روی فشار علیه ایران از طریق قطع بیشتر و بیشتر دسترسی ایران به تجارت بین‌المللی تمرکز شود.[24]

پس از شکست گفتگوها درباره مبادله سوخت، به  دلیل  موضع «یا قبول کن یا رد کن» دولت اوباما، دولت آمریکا بلافاصله شروع به کار روی دور جدیدی از تحریم‌های بین‌المللی کرد
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۱:۱۶
رضا صادقی
پنجشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۱۱ ق.ظ

شب زنده داری

  « اثر شب‌بیداری و روزه »

حضرت امام هادی النقی (ع):   
السَّهَرُ ألَذُّ لِلمَنامِ، والجوعُ أزیَدُ فی طیبِ الطَّعامِ؛ أعلام الدین، ص ۳۱۱
 
شب‌بیدارى خواب را لذّتبخشتر، و گرسنگى خوراک را خوشایندتر می‌کند.
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۱:۱۱
رضا صادقی
پنجشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۰۹ ق.ظ

خاطره شهید

از برادران و خواهران می خواهم که این نهضت را حفظ کنید و در راه صدور آن از هیچ کوششی دریغ نکنید و مگذارید بار دیگر دست جنایتکاران شرق و غرب بر شما مسلط گردد و خونهای هزاران شهید از دست برود. شهید مرتضی بهرامیان

خاطره:مرد با آن قیافه حق به جانب آمده بود مدرسه ،« تا نمره قبولی فرزندم را نگیرم نمی روم.» بعضی ها می گفتند آقای رجایی! طرف آدم بانفوذی است. یک قبولی که به جایی بر نمی خورد ! می گفت :« مدرسه جای تلاش و کوشش است، بچه این فرد جای یک بچه با استعداد را اشغال کرده است. » غروب که می رفت، مرد همچنان تحصن کرده بود. رو به سرایدار کرد و گفت :« به آقا پتو و آب و چای بدهید که خواستند تا صبح بمانند اذیت نشوند. » از نمره خبری نبود که نبود.   شهید محمدعلی رجایی
منبع : منبع: کتاب « خدا که هست » نوشته مجید تولایی
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۱:۰۹
رضا صادقی
پنجشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۰۷ ق.ظ

کجایند خدایان

آیه شماره 19  از سوره مبارکه فرقان
کجایند خدایان

 
فَقَدْ کَذَّبُوکُم بِمَا تَقُولُونَ فَمَا تَسْتَطِیعُونَ صَرْفًا وَ لَا نَصْرًا وَ مَن یَظْلِم مِّنکُمْ نُذِقْهُ عَذَابًا کَبِیرًا
ترجمه:(خداوند به آنان می‏گوید: ببینید) این معبودان، شما را در آنچه می‏گویید تکذیب کردند! اکنون نمی‏توانید عذاب الهی را برطرف بسازید، یا از کسی یاری بطلبید! و هر کس از شما ستم کند، عذاب شدیدی به او می‏چشانیم!
تفسیر 1- معبودهاى خیالى و بت‏ها، نه تنها یار شما نیستند، بلکه کار شما را نیز تخطئه و تکذیب مى‏کنند. «فقد کذّبوکم»
2- انسان مشرک در قیامت از هیچ حمایتى برخوردار نیست و از هر اقدامى براى نجات خود عاجز است. «فما تستطیعون صَرفاً و لانَصرا»
3- مشرک، ظالم است. (جمله‏ى «وَ مَن یظلم» در فضاى «ومن یشرک» قرار دارد)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۱:۰۷
رضا صادقی
چهارشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۰۸ ب.ظ

شادی کودکان

کودکان شاد می شوند اگر...

1- به زبان رفتار کودک گوش دهید؛ چند دقیقه خود را جای او بگذارید؛ بکوشید هدفش را از بروز چنین رفتارهایی بفهمید.
2- هر روز، زمانی را در اختیار کودک بگذارید تا از احساساتش در طول رخدادهای روزانه زندگی برای شما بگوید.
3- بین سخنان کودک نپرید.
4- با نگاه کردن به کودک و همراهی احساسی با او تمام توجهتان را به حرف‌هایش نشان دهید.
5- از پرسش‌های متنوع برای افزایش اعتماد به‌نفس کودک و به حرف کشیدن او استفاده کنید. برای مثال «بعدش چی شد؟»
6- با سخنان کودک هم‌دردی کنید. برای مثال «چه بد! منم جای تو بودم ناراحت می‌شدم.»
7- برخی از جمله‌های کودک را تفسیر و یا تکرار کنید. می‌توانید درخواست کنید که منظورش را بیش‌تر توضیح دهد.
8- از تکرار زیاد روش‌های بالا در هنگام گوش دادن، بپرهیزید.
9- خود را از شنیدن حرف‌های او خوشحال نشان دهید. برای مثال بگویید «متشکرم که درباره این موضوع با من حرف زدی.»[1]

پی نوشت :
1- ماهنامه خانه خوبان، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، معاونت تربیتی فرهنگی.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۲:۰۸
رضا صادقی
چهارشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۰۶ ب.ظ

نماز اول وقت

 ای عاشقان دنیا، عشق به دنیا پوچ شدن و بی ارزش نمودن خویش است تا فرصت هست به ستایش و نیایش و اطاعت الله شناور شوید تا مفهوم حیات و لذت زندگی را بچشید. روحانی شهید جلال افشار

خاطره:نمازهای اول وقت سردار معروف بود. محال بود نماز را از اول وقتش به تاخیر بیفکند. همیشه دقایقی پیش از اذان خود را آماده می کرد و همیشه هم وضو داشت. فقط هم، این نبود! یعنی علاوه بر نماز اول وقت، حضور قلب فراوانی هم در نمازهایش داشت... می گویند از همان جوانی اش اینگونه بود. وقتی صدای اذان را می شنید، به نزدیکترین مسجد می رفت و اگر مسجدی نمی یافت، کنار خیابان بدون خجالت نمازش را می خواند. حتی در ماموریتهایش هم همینگونه بود و تا صدای اذان می آمد، همه کارهایش را تعطیل می کرد و به نماز می ایستاد...   شهید تهرانی مقدم
منبع : منبع: هفته نامه یالثارات الحسین علیه السلام شماره 649 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۲:۰۶
رضا صادقی
چهارشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۰۵ ب.ظ

حکم شاک

اینکه حکم شده است که فرد وسواس نباید به شک خود اعتنا نماید آیا منظور هر نوع از شک مى‌باشد؟ آیا مى‌توان به هر نوع از شک که براى فرد وسواس پیش مى‌آید (چه شک در طهارت و نجاست و چه غیر آن)، در حالى که براى افراد عادى و غیر وسواس این نوع از شکها عرفاً وجود ندارد و یا کمتر پیش مى آید اعتنا نکرد؟  
ج) بله، هر نوع شکى را شامل مى‌شود

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۲:۰۵
رضا صادقی
چهارشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۰۴ ب.ظ

سوظن

  « نکوهش سوء ظن بیجا »

حضرت امام هادی النقی (ع):   
إذا کانَ زَمانٌ العَدلُ فیهِ أغلَبُ مِنَ الجَورِ، فَحَرامٌ أن تَظُنَّ بِأَحَدٍ سوءاً حَتّى تَعلَمَ ذلِکَ مِنهُ؛ الدرّه الباهرة، ص۴۴ ،ح۱۴۶
 در روزگارى که عدالت بیش از ظلم باشد، نارواست که به کسى گمان بد برى تا آنگاه که بدی‌اش معلوم گردد.
 

 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۲:۰۴
رضا صادقی
چهارشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۰۲ ب.ظ

امامان بقیع

آرامگاه بقیع   

نام امامانی که در قبرستان بقیع دفن شده اند و سن هر یک را به هنگام شهادت بیان کنید.
پاسخ:امامانی که در قبرستان بقیع دفن شده اند عبارتند از: امام حسن(ع)،(1) امام سجاد(ع)،(2) امام باقر(ع)،(3) و امام صادق(ع).(4)
مشهور میان مورّخان و علمای اسلامی آن است که امام حسن(ع) بر اثر زهری که توسط جعده به حضرت خورانیده شد، در 48 سالگی به شهادت رسید و در بقیع دفن شد.(5)
در خصوص


در خصوص مدت عمر امام باقر(ع) نیز اختلاف نظر وجود دارد. برخی مدت عمر او 57،(7) بعضی دیگر 56 و برخی 58 سال بیان کرده اند.(8)
درباره امام صادق(ع) برخی باور دارند که در زمان خلافت منصور به شهادت رسید و در آن هنگام 68 سال داشت.(9) و برخی عقیده دارند که حضرت 65 سال عمر نمود.(10) و بعضی دیگر عمر حضرت را 68 سال ذکر کرده اند.(11)

پی نوشت ها:
4. اعیان الشیعه، ج 2، ص 493؛ بحارالانوار، ج 47، ص 30؛ مفید، ارشاد، ص 156.
5. مفید،‌مسار الشیعه، ص 26؛ اعلام الوری، ص 206.
6. بحارالانوار، ج 46، ص 154.
7. مفید، ارشاد ص 156.
8. مجلسی، بحارالانوار، ج 46، ص 217.
9. همان، ج 47، ص 1.
10. مفید، ارشاد، ص 176.
11. مجلسی، بحارالانوار، ج46، ص3؛ امین، اعیان الشیعه، ج2، ص506.


 مدت عمر امام سجاد(ع) اختلاف نظر وجود دارد. برخی مدت عمر او را 57، برخی 59 و بعضی 58 سال ذکر کرده اند.(6)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۴ ، ۱۲:۰۲
رضا صادقی